SAMMABROTTSPARTIET



söndag 5 april 2009

Om vanföreställningar från folk som borde veta bättre

Om poliker som skriver strunt

Det finns få företeelser som upprör mig så mycket som när folk kallar vissa hundraser för kamphundar eller till och med för mördarhundar. Allra värst är när folk som borde veta bättre vidmakthåller misstaget om att vissa hundar av Staffordtyp skulle vara värre än andra. Det två hundarna i det här bildspelet borde visa alla fördomsfulla idioter att Nala (American Staffordshire Terrier), trots att hon bara är en valp, är betydligt starkare och tyngre än foxterriern. Ibland är Nala lite för ivrig under leken och välter omkull min foxterrier så att det står härliga till. Foxterriern kommer hela tiden i underläge, vilket vem som helst kan konstatera som ser bildspelet. Vad som dock inte kom med i kameran är de korta ögonblicken då foxen härsknade till. Då var det ett himla gnäll och tjafs från amstaffen Nala. Till sist kan bara konstateras att de två hundarna trivs med varandra som om de vore syskon från samma kull.

Slutligen kan den intresserade läsa vidare om hur problemet med farliga kamphundar i Stockholmsförorten Skarpnäck egentligen befanns vara då det begav sig. Av en vandringsmyt om kamphundar som attackerade poliser blev bara en ynka tummetott. Läs ärende § 291 ... KLICKA HÄR

Läs även andra bloggare har för åsikter om:
, , , , , , ,
.

2 kommentarer:

Carolin Ljung sa...

Att folk fortfarande har fördomar pga. av okunskap och rädsla börjar vara som ett beteende på stenåldern. Tillräckligt mycket information om dessa sk. "kamphundar" borde ha spridits bland svenska folket. Den motsatta informationen om att dessa hundar icke är några mördarmaskiner.

Det får vara slut på skitsnacket någon gång. Har själv en staffordshire bullterrier och har en American staffordshire terrier på ingång. Ångrar inte en dag att jag skaffat dessa raser, den kärvänlighet som visas gentemot människor och barn har jag inte sett like till. Glada positiva arbetsvilliga hundar med en sprudlande energi.

Sen får vi inte glömma att hundar är rovdjur, oavsett vilken ras vi en pratar om. Det är inget vi ska försköna, vi tar in djuren i våra hem och saker kan gå snett. Det bara är så, det är djur vi pratar om och inte leksaker. Men det hör till ovanligheten, om den hand som föder hunden agerar rätt gentemot denna kan vi till nästan 100% räkna med att allt går som det ska. Tex hanhundsilska finner vi bland alla raser, det är ett faktum och ett måste som ägare att se till att djuren inte hamnar i bråk. Som sagt långt ifrån hundens fel, en instinkt som ligger djupt hos vissa individer och inte en hund med hjärnsläpp.

För er med fördomar: Se en film med en vargflock och deras beteenden som ibland kan tyckas hård men det är naturens gång. Vi människor har en förvriden syn på många saker idag, vilket skapar alla dessa fördomar.

I Finland klassas även American staffordshire terrier som en brukshund, vilket nog inte alla känner till. Att dessa raser inte är annat än trofasta lojala, jämt och ständigt söker din uppmärksamhet kan bevisas. Sök bara upp en hund av denna typ, som lever hos en vettig människa. Skåda dessa underbara varelser, bli pussad buffad totalt överrumplad av en massa kärlek Och bara njut av det. Kom igen och yttra er efter det, och säg mej jag har fel ;) /Carro

Ann-charlott sa...

Hejsan. Dom verkar ju trivas ihop och det är väl gott att man ser lite ljust på dessa hundar. Tycker att det är nog hundägaren som det är fel på och hur dom uppfostrar sin hund. Fel ägare kan bli fel hund tycker jag. Vet många som har en sådan hund och dom är så go och snälla. Sen håller jag fast och fullt med Carolin Ljung. Ha en fin helg.. Kam Ac