SAMMABROTTSPARTIET



lördag 22 mars 2008

Mars har till sist återställt ordningen



Vintern 2008 kom sent. De södra landskapen fick vänta ända till den 18:e mars innan den efterlängtade kung Bore till sist anlände. Bilden ovan är ett ypperligt bevis att årstiderna kastats om. Till vänster är det vårvärme och till höger är det vinterkyla. Meteorologerna med sin gedigna kunskap i matematik vill få oss att acceptera att en mild vinter är vår och en iskall marsmånad, som till sist helt återställde ordningen i vädret, är en ren bluff. Bilden ovan som togs klockan 11:46 den 18 mars 2008 visar att det helt uppenbart kan kännas som både vinter och vår samtidigt, trots att det ännu är flera dagar kvar till den efterlängtade vårdagjämningen och vinterns avslut. Klicka nu på vinterfilmen nedan.



Den 30 oktober året 1938 kablades en extra nyheter ut i en amerikansk radiosändning. Nyhetssändning berättade om att rymdvarelser skulle ha invaderat Grovers Mills i New Jersey. Radiosändningen orsakade panik bland allmänheten - hundratusentals amerikaner flydde sina hem. En del föräldrar upplevde en besinningslös skräck för sina döttrars oskulder och laddade sina gevär, beredda att avsluta sina döttrars vidare existens på jorden för att hindra utomjordingarna från att få tillfälle att skända flickorna. Det var med andra ord ett jävla liv i Amerika den där kvällen för 70 år sedan. Idag vet vi att den extra radioutsändningen var en radiopjäs, iscensatt av Orson Welles. Det visste man då också fast ingen ville tro det, trots att pjäsmakarna både före och under den så kallade extranyheten på radio informerade om att nyheten inte var en nyhet utan en radiopjäs.



Idag har man blivit mer sofistikerad med nyheter i radio och tv. Idag är allt sanning som media och politikerna uttalar sig om. Som det här med klimathotet och faran av att äta kött eftersom kossor har för vana att släppa brakskitar rakt ut i rena luften, brakskitar som tydligen ökar koldioxidhalten i atmosfären mer än vad jorden tål. Nu skall man köra bil med etanol för det är rent och fint, även om man gjort etanolen av prima vete och på sina håll sänkt grundvattnet till riskabelt låga nivåer. Idag skall vi glömma att vi lever mellan två stora istider och att själva jordaxeln ibland har ställt sig på tvärs. Idag skall vi vara så rädda för att dö att vi inte vågar leva. Det är faktiskt rena uppochnervända världen.

Läs även andra bloggares åsikter om:
, , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

"Idag skall vi vara så rädda för att dö att vi inte vågar leva. Det faktiskt rena upp-och-ner-vända världen."

Bra och trevlig text!!!

Så här har det väl iofs varit även tidigare, men i dag känns det som att vi skulle behöva en slags upplysning och reformation igen.

Tänker apropå upplysning inte bara på att vissa njuter av att skrämmas och på så sätt få makt och pengar, utan även på att en som kritiserar koranen i Holland (Geert Wilders) nu stoppas av både politiker och företag och samhälle, påhejade av medierna. Samtidigt som många politiker, medier och andra anser kristendomen måste kritiseras mer.

Känns nästan som om Holland numera får betraktas som islamiskt land. :( ...utan yttrandefrihet.