SAMMABROTTSPARTIET



onsdag 30 april 2008

Öppet brev till Sveriges alla meteorologer





SMHI menar på sin hemsida att det där med att definiera meteorologisk vår, inte är någon lätt uppgift. Eftersom det tydligen är sommar just nu, enligt SMHI, så bifogar jag några bilder som visar alla meteorologer i Sveriges långa land hur svensk vår ser ut och vad som menas med vår.

För övrigt är vår även en civilrättslig term som betyder gemensamt ägande. Vår till exempel, är vår gemensamma ägodel. Enkelt va?

Sommar är den årstid då jordaxelns lutning (på norra halvklotet) befinner sig närmast solen och temperaturen är som högst. Som längst går detta vid midsommar, då solen står i zenit över kräftans vändkrets och allt land norr om norra polcirkeln är ljust hela dygnet, så kallad midnattssol. Meteorologisk sommar i Sverige definieras som den period på året då dygnets medeltemperatur ligger över +10°C. Till sommaren brukar man räkna månaderna juni, juli och augusti. Före sommar är det vår och efter är det sensommar och sedan höst & vinter.

Läs även andra bloggares åsikter om:
, , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej min vän.. Å det var ett tag sedan jag var inne hos dig. Har så mycket runt omkring mig.. Men nu var det allt dags att gå in till dig och se vad du har hittat på om dagarna med din dog. Härligt att våren har kommit för att stanna. Längtar så till att det blir sommar och sol.. Lite har vi fått allt, men jag hoppas du får en fin helg och en skön vår. Må så gott och var rädd om dig. Kram
Ann-charlott

Anonym sa...

Här på de nordligare breddgraderna har vi 4 årstider. Vår, sommar, höst och vinter.
Under mitt snart femtiotreåriga liv har jag haft förmånen att få uppleva dessa årstider. I ur & skur.
Jag skiter i SMHI:s prognoser fullständigt.
När vitsipporna har däckat & tackat för sej, då är det sommar. Oavsett om det haglar eller snöar efter det. Enligt mej då alltså.

PS. Otroligt vackert foto på lilla Fialottisen.
kram på dej

Anonym sa...

Vilka fina bilder!