SAMMABROTTSPARTIET



tisdag 25 november 2008

Arkeologi är kunskapen om människans förhistoria

Max hobstig

Ibland hamnar man i så pinsamma situationer att man helst vill glömma att man ens varit på platsen för det pinsamma. Men som alla vet så läker tiden alla sår. Det där som var så pinsamt kommer med tiden att bli riktigt roligt att komma ihåg. Nu när vi snart skall fira Lucia är det dags att dra upp de glömda pinsamheterna i dagsljuset. Huvudskälet till att offentliggöra skammen är att min förra hunds mest märkliga äventyr utspelades just i Luciatid i härvarande Länsmuseumets lokaler år 2004.

Maia Hobstig

Visserligen var det många som efteråt undrande hur jag kunde få min förra hund Maia hund att spela julbock i ett musealt folklustspel. Men det är en helt annan pinsamhet som jag inte tänker berätta om. Däremot kan jag visa en förkortad version av filmen där hunden larvade runt med röd halslykta och samtidigt tacka alla trevliga arkeologer och övrig personal som hade överseende men den hoper av pinsamheter vi av gammal hävd tvingades till att utföra. Stunden har alltså kommit då det är läge att visa vad som hände i lönndom i Länsmuseumets lokaler och annorstädes åtet 2004. Sätt på ljudet och klicka på filmen nedanför bilden på den vänliga damen som just tagit paus i sitt arbete för att informera sina besökare om något helt annat än vad filmen handlar om.

Maja Claesson


Arkeologi är kunskapen om människans förhistoria, alltså den tid där det inte finns skriven text att tillgå. Arkeologi är studiet av människans materiella kultur, alltså studiet av hennes lämningar eller artefakter. Arkeolog är benämningen på en person som arbetar med arkeologi, det vill säga en person som studerar historia med arkeologisk metod.

Läs även andra bloggares åsikter om:
, , , , , ,
.

Inga kommentarer: