SAMMABROTTSPARTIET



tisdag 11 november 2008

Minns i november den ljuva tid som flytt




Nu har Värmlands östra hemvärnsbataljon och hemvärnet i stort fått nog med reklam på Fröken Fialotta Carlemans blogg. Någon måtta på allt måste det vara. Speciellt som hennes blogg idag bytt ansikte. Tintin-åldern har övergått i Pirat-åldern vilket innebär att det riktiga allvaret börjar just idag. Fialotta blev igår kursetta i kattjakt som utformades ungefär som kaninjakt i Spanien där två jakthundar jagar ett levande byte. Vid den spanska jakten vinner den hund som först dräper bytet. I den svenska versionen vinner den hund, som på förarens kommando, stannar upp närmast bytet och sedan snabbast vänder tillbaka till sin husbonde. Fialotta vann överlägset alla kategorier eftersom bytet (i det här fallet en vacker rödtigrerad katt) knappast märkte vad som hände.



Idag på morgonen blev lilla Fialotta konfirmerad och namngiven i den Augsburgska bekännelsen. Hennes nya tillnamn blir hädanefter Fröken Fialotta Carleman, efter det Ramelska helgonet med samma namn. Av konfirmationsvittnena var Gustav Adolf Skytte, Klaus Störtebeker, Sören Norrby och fribrytaren Gustav Drake de mest bevakade. Vackrast efter Fialotta Carleman var dock Ingela Gathenhielm och Johanna Hård.

Som ingångspsalm sjöng församlingen Minns i november så det stod härliga till. När högtiden till sist var helt avslutad tog flera gäster upp den gamla barnvisan Femton gastar och sjöng så att Sankt Nikolaus, bevakningschefen, tvingades hota gaphalsarna med att släppa hunden Bengtsson på dem om de inte stillade sig något; en liten aning i alla fall.

Läs även andra bloggares funderingar om:
, , , ,
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

SVAR: Hehehe... Min hund Chiuahua sskiter oxå små, tack och lov. ;)

Hobstig sa...

En riktig man behöver inte ha en Pitbull. Det går lika bra med en liten Chihuahua. Dessutom skiter de som myggor :-)